12.3.2017

Mättöruokaa!

Testasimme illanviettomme yhteydessä erilaisia bilemättönaposteltaviksi soveltuvia kasviseineksiä, Quorn-nuggeteja sekä Pouttu Tofu Kasvisgrilleri ja Bon Soya -nakkeja parin erilaisen dipin kanssa. Lisäksi teimme pieniä Härkis-pyöryköitä, jotta "lihapullatkin" olisivat edustettuina.

Naposteluherkkujen kaveriksi laitoimme peruna- ja bataattiranskiksia ja pyöräytimme kulhollisen raikasta salaattia itsetehdyllä yrttiöljyllä ja paistetuilla soijapavuilla. Härkis-pyörykät kokkasimme nopealla helpolla reseptillä ja paistoimme uunissa, kun kerran ranuja varten laitettiin kuitenkin uuni päälle. Vaihtoehtoisesti ne voisi tehdä myös paistinpannulla. Julkaisemme pyörykkäreseptin myöhemmin.

Naposteltavat esillä.

Herkkulautanen ääriään myöten täynnä. Vasemmalla ranskalaisia ja bataattiranskalaisia, keskellä Härkis-pyöryköitä ja Quorn-nuggeteja, oikealla Poutun tofugrilleri ja Bon Soya -nakki. Edessä lisukkeita ja takana herkullinen salaatti.

Tällä kertaa ydinkirjoittajaporukkamme lisäksi paikalla herkkukesteillä vierailevina tähtinä olivat ystävämme Naakkuli (verenhimoinen vegetaristi) ja Lissukka (sekasyöjä pelkän energiajuoman voimalla elävä yksilö). Viiden arvostelijan voimin tuumimme testaamistamme herkuista seuraavaa:


Härkis-pyörykätKrotti: Erinomaista. Kaipaisivat kyllä vähän enemmän suolaa ja vaikkapa tuoretta sipulia, niin olisivat vielä parempia. Maistuivat vähän eineslihapyöryköiltä (joista siis pääsääntöisesti pidän), mutta eivät varsinaisesti toimi vaihtoehtona niille, koska vaativat kuitenkin valmistamista, vaikka nopeita ovatkin.

Varpuslintu: Aivan huippua! Suosikkipyöryköitäni. Voisivat kyllä olla vielä parempia, jos rakenne olisi vähän vaihtelevampi - esimerkiksi sipulisilppua voisi lisätä taikinaan ensi kerralla.

Lilla Milla: Nam! Ehkä paras pulla ikinä. Ei mitään valittamista.

Lissukka: Ihan hyviä. Lihapullat ovat kuitenkin parempia. Näiden tekstuuri on liian höttöinen ja tasainen.

Naakkuli: Tykkään enemmän itsetehdyistä hirvipullista (toim. huom. kyse on hirvipullista, joita olemme kokanneet joskus yhdessä, ja tämä on se kohta, jossa se verenhimoisuus ilmenee - Naakkuli syö välillä myös riistaa), mutta Härkis-pyörykät on kuitenkin helpompi kokata, mistä ne saavat plussaa.


Quorn-nuggetitKrotti: Jauhoisia ja mauttomia, mutta olen kyllä valmis antamaan Quornille itselleen toisen mahdollisuuden jossain muussa muodossa. Esimerkiksi Niilo-kasvisnugetit ja kananugetitkin ovat parempia kuin nämä. Voisivat kuitenkin olla hyvä vaihtoehto tarjottavaksi sellaisille lapsille, jotka eivät tykkää voimakkaista mauista tai kummallisista tekstuureista.

Varpuslintu:  Ei mitenkään pahaa, vähän mautonta vain. Muistuttavat huomattavan paljon halpoja kananuggetteja. Ostaisin kyllä mieluummin näitä kuin mitään broilervaihtoehtoja, mutta vielä mieluummin valitsisin oikeasti hyvät Niilot.

Lilla Milla: Sienimäinen maku tulee enemmän läpi kuin muissa maistamissani Quorn-ruoissa. Dippikastikkeen kanssa ovat kuitenkin ihan kelpoja.

Lissukka: Voimakkaanmakuisen dipin kanssa menisivät ihan jauhoisista halpiskananuggeteista. Saisivat olla hieman suolaisempia. Kuorrute on hyvää! Tekstuuri on vähän hassu.

Naakkuli: Ilman dippikastiketta aika plääh, kastikkeen kanssa kuitenkin ihan jees. Vähäsuolaisen ja jotenkin vetisen makuisia kaikkiaan. Se jokin puuttuu.


Pouttu Tofu Kasvisgrilleri -nakit


Vasemmalla Bon Soya, oikealla Pouttu Tofu Kasvisgrilleri.

Krotti: Liian löysää. Liian outoa. Ei nyt suoranaisesti pahaa - mutta ei kyllä hyvääkään. Ei jatkoon.

Varpuslintu: Kauheaa huijausta - näytti ja tuoksui hyvältä, mutta ei ollutkaan sisältä yhtään sellaista kuin päältä päin näytti! Sain syötyä juuri ja juuri yhden, enkä ottaisi toista. Olisi edes ollut vain mautonta, mutta ei, kun piti olla ihan tosissaan pahaa.

Lilla Milla: Hyrrrr, miten kauheita! Kummallinen tekstuuri ja epämiellyttävä maku. Ei jatkoon.

Lissukka: Ihan järkyttäviä. Maistuvat vielä kaiken muun lisäksi kummallisesti kardemummalta. Ei jatkoon.

Naakkuli: No suoranaisesti pahaa. Löysää ja ällöttävää. Ei tasan jatkoon!


Bon Soya -nakit


Vasemmalla Bon Soya -kasvisnakit, oikealla Pouttu Tofu Kasvisgrillerit.

Krotti: Vallan kelvollisia. Tavalliset nakit ovat kyllä edelleen parempia, mutta tässä on erinomaisen hyvä vaihtoehto, jos vaikkapa jossakin tapahtumassa olisi tarpeen tarjota jengille nuotiogrillattavaksi nakkeja.

Varpuslintu: Kypsennetyt soijanakit näyttävät yleensä siltä, kuin niillä olisi rutto, ja valitettavasti nämä eivät olleet poikkeus! Maku oli kuitenkin tosi hyvä, sellainen maukas ja ruokaisa, muttei mitenkään liian terävä. Ei kauhean nakkimainen - mikä on minun mielestäni plussaa, koska en tavallisesti tykkää kauheasti nakeista. Ostan kyllä nuotioevääksi, jos en jaksa ennakkovalmistella mitään erikoisempia ruokia kotona.

Lilla Milla: Kuumana oikein hyvää ja yllättävän nakkimaista, mutta vähän viilentyneenä soija maistuu aika paljon läpi. Vähän sitkeä kuori.

Lissukka: Muistuttavat koostumukseltaan paljon tavallisia nakkeja, mutta en kyllä tykkää nakeista ylipäätäänkään. Maku ei kuitenkaan ole kauhean nakkimainen. En tiedä ostaisinko itse kotiin.

Naakkuli: Tykkäsin. Voisin ostaa notskigrillailuun, jos tekisi mieli jotain tämän tyyppistä. Mukavan napakoita rakenteeltaan.


Lisähuomioita:

- Nakit liikkuivat jännittävästi pannulla paistettaessa. Siitä riitti hupia.
- Paistetut soijapavut salaatin täytteenä olivat erittäin hyviä. Yrttiöljy oli myös ihanaa.
- Kaikki herkut sopivat yhteen niin perinteisten kuin bataattiranujenkin kanssa.

4 kommenttia:

 1. Kiitos nakkien arvioinnista. Tästä oli tosissaan hyötyä. Olisin voinut vahingossa ostaa vaikka kasvisgrilleriä ilman tätä arvostelua, nyt en valitse ainakaan sitä. Bonsoya kuulostaa hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mukavaa kuulla, että tästä oli hyötyä! :)

   Poista
 2. Meillä taas mies, sisko ja lapsi pitivät näistä Kasvisgrillereistä. Olivat itselle aika mauttomia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, ettei makuasioista sovi kiistellä. Eräs kaverinikin kehui niitä oikein kelvollisiksi grillinakeiksi, vaikka itse en tykännyt ollenkaan. :D

   Poista