30.3.2017

Nyhtökaurapaisti

Nyhtökaurasta on moneksi. Toistaiseksi olemme kaikki kuitenkin laittaneet siitä lähinnä vain nopeaa ja helppoa käristystä, wokkia tai sekalaisia paistoksia. Nyt kokeilimme Omena-Dijon-paistin reseptiä, joka löytyy Nyhtökaura JouluExtra -paketinkin päältä. Blogin ydinporukan lisäksi Sami oli mukana testaamassa.

Paistiksi muotoiltu ja kuorrutettu pötkylä uuniin menossa.

Valmis nyhtökaurapaisti näytti ja tuoksui oikein houkuttelevalta. Koostumuksen puolesta nyhtökaurapaistia ei kuitenkaan kannata oikein verrata mihinkään perinteisiin paisteihin - ennemminkin se muistuttaa mureketta. Varpuslinnun mielestä sitä olisi voinut vaikka erehtyä luulemaan vähän tavallista pehmeärakenteisemmaksi ja vahvemmin maustetuksi lihamurekkeeksi. Suutuntuma oli oikein miellyttävä.

Nyhtökaurapaistia, perunamuhennosta ja babypinaattia. Kastike vain puuttuu!

Olimme yhtä mieltä siitä, että paistin koostumus oli kuitenkin hiukan turhan murtuva. Siitä ei ollut tarpeeksi helppo leikata siistejä siivuja annoksiin. Paisti oli myös hiukan kuivahkoa, mutta onneksi söimme sitä maukkaan pippurikastikkeen kanssa. Suosittelemmekin aina jotakin kastiketta tarjottavaksi nyhtökaurapaistin kaverina.

Maku oli kerrassaan mainio muiden paitsi Samin mielestä - hän ei pahemmin pitänyt siitä. Runsas määrä Dijon-sinappia reseptissä huolestutti vähän Lilla Millaa, mutta valmiissa ruoassa sinappi ei maistunut lainkaan liian vahvasti.  Nyhtökauran ominaismaku peittyi miltei kokonaan mausteisiin. Yrttien maku puski turhan paljon läpi Krotin, Lilla Millan ja Samin mielestä - Varpuslintukin voisi allekirjoittaa tämän, jos kyseessä eivät olisi olleet hänen suosikkiyrttinsä, joita ei koskaan voi olla liikaa.

Voimme kuitenkin suositella nyhtökaurapaistia kaikille mureketyyppisten ruokien ystäville. Sen valmistaminen vie hiukan aikaa ja on astetta mutkikkaampaa kuin pannulla kokattavien helppojen ruokalajien - mutta lopputulos on kokeilemisen arvoinen! Yrttejä tosin ei välttämättä kannata laittaa aivan niin paljon kuin reseptissä sanotaan.

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihan lupaavalta. Tämä menee heti kokeiluun.

  VastaaPoista
 2. Nyhtö ja härkis ovat tervetulleita vaihtoehtoja tehotuotetun lihan vastapainoksi. Itse olen maistanut molempia, tottakai, en innostunut heti ja aika hintaviakin ovat verrattuna ylen terveelliseen tarjousmakkaraan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! On totta, että nämä tuotteet saisivat olla edullisempia, jotta niillä riittäisi kilpailukykyä. Olemme kyllä havainneet, että vaikkapa Härkis tuntuisi olevan jotenkin täyttävämpää kuin jauheliha, joten siitä riittää ikään kuin enemmän syötävää kuin vastaavasta määrästä jauhelihaa, mikä osittain kompensoi hintaa.

   Poista