12.8.2017

Vegånia-vegaaniruokafestivaali Turussa

Sekavegaanit palaa pitkältä kesälomalta! Viime viikonloppuna täällä Turussa järjestettiin ensimmäistä kertaa Vegånia-vegaaniruokafestivaali, ja me olimme tietenkin haukkana paikalla maistelemassa herkkuja. Epävakaisesta säästä huolimatta Vanha Suurtori oli melkoisen täynnä ihmisiä, ja melkein jokaisen ruokakojun edessä oli pitkä jono.

Pahimpaan nälkään haukkasimme Wood and Fire craft pizza companylta (yllättäen) pitsat. Kun mahoihin oli saatu ensihätään täytettä, perehdyimme muuhun tarjontaan ja asetuimme jonoon. Lilla Milla ja Varpuslintu kävivät väijymään Kuoren ja Rootsin burgereita, Krotti puolestaan jonotti Good Såsin kukkakaaliwingsejä.

Kuoren ja Rootsin seitanburgeri

Seitanburgerin pihvi oli oikein maukas ja mehukas, mutta seitanille tyypillinen sivumaku oli kyllä etäisesti havaittavissa mausteiden läpi. Kokonaisuutena burgeri maistui hurjan hyvältä ja maut sopivat hienosti yhteen. Välissä oli ihanan makeaa oluthaudutettua sipulia ja täyteläistä chilimajoneesia.

Kukkakaaliwingsit (suom. siipiset!) todettiin ehkä päivän parhaaksi herkuksi ja ehdottomasti myös kotona kokeilemisen arvoiseksi ideaksi. Eivät ne toki broilerilta maistuneet vaan kukkakaalilta, mutta juuri sopivan mausteisina ja rapeina ne muistuttivat kuitenkin olemukseltaan wingsejä ja olivat ihan superherkullisia.

Good Såsin kukkakaaliwingsit

Varpuslinnun allergiat tietenkin vaikeuttivat festareilla asiointia hiukan, kun sekä burgerissa että wingseissä oli juustokuminaa, mutta onneksi Good Såsilta löytyi myös seitansandwichejä, joista toinen vaihtoehto oli paitsi allergiayhteensopiva myös älyttömän hyvän makuinen. Seitanpihviä olisi voinut hyvin luulla paitsi koostumuksen myös maun puolesta lihapihviksi, jos ei olisi paremmin tiennyt.

Good Såsin Philly cheese steak -seitansänkkäri (ja Varpuslinnun tuhoutuneet kynsilakkaukset!)

Lopuksi tarvittiin tietenkin vielä jälkiruokaa. Onneksi Lilla Milla bongasi Rosterin kojun, josta saatiin jälkkäriksi raikas sitruunaverbenaposset, marenkia ja mansikoita. Herkku oli ihanan kuohkea ja höttöinen. Emme tosin ole koskaan maistaneet ei-vegaanista possetia, joten emme pysty esittämään mitään vertailua, mutta ainakaan tästä jälkkäriannoksesta ei mitenkään maistanut, ettei siinä ollut käytetty eläinperäisiä tuotteita.

Rosterin sitruunaverbenaposset-annos

Tapahtuman jälkeen luimme mukavia uutisia: Vegånia-festarit olivat siinä määrin menestyksekkäät, että ne tullaan järjestämään uudelleen taas ensi kesänä!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti