24.2.2018

N-Y-T Vegemessut!


Vegemessujen ensimmäinen päivä on takana, ja istumme helsinkiläisessä kahvilassa melkoisen väsähtäneinä mutta hyväntuulisina pohdiskelemassa päivän antia. Päällimmäisenä messuilta jäivät mieleen monipuoliset, herkulliset maut, inspiroivat uutuustuotteet sekä tietysti hurja ihmisvilinä.

Näytteilleasettajista suosikkejamme olivat muun muassa Gold&Green (Nyhtökaura), Verso Food (Härkis), Vöner, Karu Talu Šokolaad sekä erityisesti Kolmen Kaverin Jäätelö, jonka kojulta tarjoiltiin minikokoisten messumaistiaisten sijaan kokonaisia pieniä jätskipurkkeja. Ehdimme myös pysähtyä seuraamaan kahta ohjelmanumeroa: ravintola Kaskiksen Erik Mansikan seitan-niksejä ja Maastrichtin yliopiston Mark J. Postin esitelmää keinolihasta siirtymävaiheena kasvissyöntiin.


Tapahtuma vaikutti oikein hyvin järjestetyltä, mutta Kaapelitehdas osoittautui kyllä hiukan liian pieneksi kävijämäärään nähden - vaikka tila onkin ilmeisesti huomattavan paljon viime vuoden tapahtumapaikkaa suurempi. Messujen päivälippu maksaa 10 euroa, mikä on mielestämme sangen kohtuullinen hinta. Tapahtuman suosion ja runsaan tarjonnan huomioon ottaen voisi olla aivan kohdallaan jopa nostaa pääsylipun hintaa hiukan ja siirtää tapahtuma ensi kerralla vieläkin isompiin tiloihin.


Vegemessut jatkuvat vielä huomenna sunnuntaina klo 10-18 Helsingin Kaapelitehtaalla. Sinne! Suosittelemme pistäytymään ainakin kebabmaistiaisia tarjoavilla osastoilla, testaamaan jäätelöitä ja kokeilemaan Kaslinkin ja Jalofoodsin maistiaisia. Ruoka-annoksia voi ostaa paitsi messujen pääravintola Kaskikselta, myös yläkerran ravintolamaailmasta, ulkona olevista ruokarekoista ja joidenkin näytteilleasettajien kojuilta. Sunnuntaina messuohjelman teemat ovat urheilu, ravitsemus ja ruoan etiikka. Luvassa on myös ensimmäisen VegeAwardsin palkintojenjako.


Lisää messukuulumisia tulossa myöhemmin!

Ei kommentteja

Lähetä kommentti