18.1.2018

Seitan is great!Vehnägluteenista ja kikhernejauhoista koostuva seitan on lihaa muistuttavien kasviproteiinivalmisteiden klassikko. Päätimme kokeilla seitankebabin valmistamista itse, sillä valtaosa porukastamme ei ollut koskaan aiemmin maistanut kotitekoista seitania. Kaupanvalmiit olivat sentään kaikille tuttuja. Seitankebabin kokeiluun osallistui ydinkolmikon lisäksi myös toveri Naakkuli.

Seitaninvalmistusnakin sai vastuulleen Lilla Milla, joka oli aiemminkin kokeillut sitä ja parin epäonnistumisen jälkeen myös onnistunut. Tällä kertaa seitan syntyi Dinan keittiön reseptin pohjalta, mutta vettä ja mausteita meni vähän reilummalla kädellä soveltaen.

Seitanin lisäksi päätimme tehdä itse tomaattisen kebabkastikkeen, jonka mukailimme Mättömestarin reseptistä. Valmistimme myös yrttiöljyä, jota olemme suosineet edellisissäkin mättöruokakokeiluissamme. Kolmannen kastikkeen ostimme valmiina - nimittäin Korv-Görans Valkosipulikastike on itse asiassa vegaanista.


Seitankebab pääsi kokeiluun niin perinteisen pitaleivän täytteenä kuin uuniranskistenkin kanssa. Kastikkeiden lisäksi meillä oli täytevaihtoehtoina kurkkua, jääsalaattia, paprikaa ja tomaattia. Näistä kaikki saivat koottua itselleen mieluisen kokonaisuuden maisteltavaksi. Ei sitten muuta kuin herkuttelemaan!


Mielipiteemme ruoasta olivat aika yhteneväisiä. Kaikkien mielestä seitan oli herkullista. Itse tehty tuntui jotenkin mausteisemmalta ja vähemmän rakaa-aineidensa makuiselta kuin aiemmin kohtaamamme valmisversiot. Tuoksu oli hiukan kummallinen, mutta maku kuitenkin juuri sellainen kuin kebabissa kuuluukin. Koostumus muistutti myös erehdyttävästi kebablihaa.

Korv-Göransin kastikkeesta tykkäsivät myös kaikki. Olimme hiukan yllättyneitä siitä, että kaupan valmiskastikehyllystä löytyy tällainen tosi hyvä tuote, joka ei sisällä eläinperäisiä raaka-aineita, mutta pullon kyljessä ei kuitenkaan lue missään kohtaa tuotteen olevan vegaaninen - vaikka nykymuodin mukaan jopa säilykekurkkupurkkeihin on lisätty merkintä vegaanisuudesta.


Suosittelisimmeko seitankebabia paatuneille lihansyöjille? Kyllä vain! Kannustamme ainakin kokeilemaan. Asianmukaisesti maustettuna seitan maistuu milteipä kebablihalta, eikä koostumuksessa huomaa eroa. Rohkenemme väittää, että seitankebab on joka tapauksessa ainakin parempi elämys kuin keskinkertainen lihakebab, joten jos hyppy tuntemattomaan ei huolestuta kebulaa valitessa, kannattaa vaikka seuraavaksi kokeilla seitania. 

4 kommenttia:

  1. Annoskuvat ainakin näyttävät maukkailta!

    VastaaPoista
  2. Hieno blogi, tosi nättejä kuvia ja hauskoja juttuja! ^^

    VastaaPoista